Новият автономен мобилен робот MiR1200 Pallet Jack владее до съвършенство процесите на палетизиране
09 апр, 2024

Новият автономен мобилен робот MiR1200 Pallet Jack владее до съвършенство процесите на палетизиране

Новият автономен мобилен робот MiR1200 Pallet Jack революционизира вътрешно складовото транспортиране на палети, автоматизирайки детекцията, придвижването и доставката на евро  палети с товароносимост до 1200 kg и скорост на движение до 1.5 m/s. Той се отличава с новаторска перцептивна система, базирана на изкуствен интелект, която значително намалява цикличното време при процесите на вземане и поставяне и повишава производителността.

„Този пъргав „приятел“ може да работи без прекъсвания, благодарение на интегрирана батерия с капацитет, достатъчен за една смяна, и възможност за бързо и удобно зареждане за непрекъснат работен процес. Ориентирайки се безпроблемно в тесни пространства, той оптимизира ефективността на логистичните операции, осигурявайки навременна доставка на готовата продукция без необходимост от допълнителна инфраструктура.

Оптимално вписващ се във всеки етап от работния процес – от складови операции до основни фази на производството, MiR1200 отговаря на най-новите и високи стандарти за безопасност. Той маневрира сигурно около хора или други препятствия и се възприема като много по-безопасна алтернатива на традиционните мотокари и палетни колички. С удобен за потребителя интерфейс и бързо мащабиране чрез MiR Fleet, внедряването и управлението на това решение е лесно, предоставяйки най-добрата комбинация от прецизност, производителност и ефективност.Основни характеристики на мобилния палетен крик MiR1200 на Mobile Industrial Robots:

Откриване на палети

MiR1200 Pallet Jack използва система за машинно обучение с цел детекцията на палети, която позволява бързо, прецизно и надеждно разпознаване на опакованите с термосвиваемо фолио палети.

Безопасност

MiR1200 отговаря на най-съвременния стандарт за безопасност ISO 3691-4 и предлага цялостно 360-градусово покритие за сигурност. Роботът открива и избягва препятствия до неговата пълна височина.

Сигнални светлини

Автономният палетен крик MiR1200 използва сигнални светлини, за да покаже действията си на хората, работещи около него. Това улеснява служителите в близост до него да разберат посоката на движение и действията му.

Капацитет на батерията

Отличаващ се с голям капацитет на батерията и възможност за бързо зареждане, MiR1200 Pallet Jack гарантира лесна и безпроблемна работа в производствените и логистичните процеси в режим 24/7.

Удобство при работа

Мобилният MiR1200 е оборудван с най-новия софтуер на MiR. Той е напълно съвместим с централизираната система MiR Fleet за управление на целия „флот“ автономни роботи на компанията.

Предимства на мобилния робот MiR1200 Pallet Jack

  • Максимална ефективност, благодарение на способността да транспортираавтономно палети с тегло до 1200 kg;
  • По-висока производителност с помощта на AI-базирана перцептивна система за бързо разпознаване на палети;
  • Подобрена безопасност на работното място, заменяйки ръчните мотокари с най-безопасния автономен мобилен робот за палетизиране;
  • Оптимизация на цялата верига на доставките посредством широка гама от автономни мобилни роботи MiR, всички управлявани чрез MiR Fleet;
  • 24/7 изпълнение на работни потоци благодарение на бързото зареждане и големия капацитет на батерията.
Още новини
„Симулирайте“ леенето на пластмаса по време на специализиран уебинар на 14 март – със софтуера Moldex3D eForm ЛЕСНО И БЪРЗО ПЛАНИРАНЕ