Индустрия 5.0 в действие на 25 октомври! Солтех и Universal Robots Ви срещнаха с най-новите решения за Фабриката на бъдещето
26 окт, 2023

Индустрия 5.0 в действие на 25 октомври! Солтех и Universal Robots Ви срещнаха с най-новите решения за Фабриката на бъдещето

На 25 октомври 2023 г. в Пловдивския панаир Солтех взе участие в уникално по рода си събитие, организирано съвместно от Universal Robots и Konica Minolta. Форумът се проведе под мотото „Фабриката на бъдещето: Иновативни решения за автоматизация на производството за Индустрия 5.0“ , а изложбените площи бяха изпълнени от внушителен брой високопроизводителни колаборативни роботи и иновативни смарт решения, повече от 200 заинтересовани лица и доказани български и чуждестранни специалисти в промишлената автоматизация.


Гостите на проявата имаха неповторимата възможност за първи път да се докоснат, открият и станат свидетели на демонстрации на живо на най-съвременните решения за автоматизация на различни производствени процеси с колаборативните роботи на Universal Robots. Освен с изложбена и демонстрационна част, събитието протече и със семинарна програма, в рамките на която бяха разгледани бъдещите тенденции бъдещето на производствените технологии и какъв ще е пътят към фабриките на утрешния ден.Специален гост-лектор на събитието бе г-н Лучиан Диакону, мениджър „Бизнес развитие“  за Aдриатика и Балканите в Universal Robots. Той коментира основните разлики между конвенционалните и колаборативните роботи, изтъквайки многобройните предимства за бизнеса при интеграцията на коботи в производството. „Искаме да създадем свят, в който хората работят с роботи, а не като роботи“, заяви г-н Диакону. „Коботите на Universal Robots доказано са обявени за колаборативен робот номер 1 в света. С изключително бърза възвръщаемост на инвестицията от 12 до 24 месеца, високоефективните коботи на UR осигуряват върхова надеждност, 100% безопасност при работата редом със служителите, в пъти подобрена производителност, свеждане на риска от грешки до минимум, ненадмината прецизност, гъвкавост и цялостна оптимизация на производствените операции“, допълни още той.


Демонстрациите включваха и един от най-новите ни продукти на пазара ROEQ TML150, част от разнообразната гама оборудване за роботи MiR. Не само това, а и по време на събитието посетителите имаха възможност да наблюдават на едно място подобна съвкупност от коботи, предназначени за най-различни приложения – от пробиване и заваряване, през боядисване и полиране, до палетизиране (pick and place), да станат свидетели на интересни демонстрации с всеки един от тях и лично да тестват и да се убедят в техните функционални възможности. Два автономни мобилни робота MiR „препускаха“ през изложбената зала и умело маневрираха между присъстващите и освен че създаваха ведро настроение за всички, показваха собствените си способности и че мястото им е точно във фабриката и логистичния склад на бъдещето.


Сред изложителите на „Фабриката на бъдещето“ се откроиха водещи компании като Солтех, Бетелгиус, Schunk България, Soldar, Ultraflex Power Technologies България, Gimatic България, Universal Robots, Nord Modules, Smooth Robotics и др.

Да се твори и работи в добро партньорство винаги е предпоставка за успех. Благодарим на всички гости, които присъстваха, и с които ще вървим напред към по-добри решения за техния бизнес. За тези, които не успяха да присъстват, а и за тези, които искат да видят още, очаквайте и следващи издания в реални производствени среди през 2024г. !

При въпроси, проявен интерес към някои от продуктите ни или демонстрациите ни, моля не се колебайте да се свържете с нашите търговски представители на имейл sales@soltec.bg или на телефон +359 32 500 425.

Още новини
Moldex3D - Водещият софтуер за симулация на 3D формоване Солтех Ви кани на уебинар! Solid Edge 2024 е тук!