Hoffmann Group: 3 продукта Garant с престижни отличия на немските награди за дизайн 2016
19 яну, 2017

Hoffmann Group: 3 продукта Garant с престижни отличия на немските награди за дизайн 2016

Тази година нашите партньори Hoffmann Group имат много поводи за гордост. Компанията стана трикратен носител на престижната немска награда за дизайн с продуктите си GARANT EasyFix – система за модулна подредба, динамометричният ключ с цифров дисплей и електронният динамометричен ключ с цифров манометър. Всички тези продукти обраха призовете в категория „Работилница и инструменти“.

И трите продукта впечатлиха журито със своя интелигентен, функционален и естетичен дизайн. В състезанието взеха участие повече от 4 000 участници с продукти и проекти от 50 различни страни в областите за продуктов и комуникационен дизайн. 

Системата за модулно подреждане GARANT EasyFix може да бъде пригодена към нуждите на всеки човек. Нейните кукички и дръжки могат да бъдат прикрепени към перфорирани плоскости на GARANT, както и към стълбите и плотовете на GARANT, бързо и без нуждата от каквито и да е инструменти, което прави системата изключително гъвкава. Всички компоненти съвпадат изключително точно едни с други, с което се постига максимално удобство и визуална яснота, когато всичко бъде сглобено. Журито на Немските награди за дизайн беше особено впечатлено от техническото изпълнение и различните възможности за конфигурация.

Механичният динамометричен ключ с цифров дисплей GARANT 65 6650 е комбинация от интуитивно управление и автентичен, модерен дизайн, предлагащ възможно най-високото качество и ползи. Уредът е ясно разделен на две функционални зони – дръжката и дисплеят. Нужният усукващ момент се настройва ръчно по желание. Стойността се изписва на дисплея, което спомага за много точно измерване и отчитане. В допълнение клиентът получава и изключително добро съотношение между качество и цена. 

Електронният динамометричен ключ с цифров манометър GARANT 65 5550 представлява чудесна комбинация от инженерна мисъл на най-високо ниво и съвременен дизайн. Устройството изписва текущата стойност както на манометъра, така и под формата на цифров номер и запазва последната най-висока стойност до следващото пренастройване. То също така предупреждава потребителите при надвишаване на максималната стойност чрез звуков сигнал, което осигурява допълнителна безопасност. Ергономичната му дръжка, тресчотката с ежектор с обратен ход и големият дисплей превръщат уреда в истинско съвършенство. 

Немската награда за дизайн се връчва от Немския съвет по дизайн – експертът по отношение на дизайн на марките в Германия. Този съвет е основан като фондация през 1953г. по инициатива на немския Бундестаг. Немският съвет по дизайн е един от водещите експертни центрове в света по комуникацията и управлението на продуктите в областта на дизайна. Освен търговски асоциации и институции, ексклузивната мрежа от членове-основатели, включва също и бранд директори от реномирани фирми.

Още новини
Universal Robots: Пет причини да използвате "Кобот" във Вашето призводство Siemens PLM: Oблачните услуги в производството в помощ на инженери и производители