Солтех отбеляза 10-годишния си юбилей с коктейли по време МашТех 2019
02 май, 2019

Солтех отбеляза 10-годишния си юбилей с коктейли по време МашТех 2019

                   

Традиционно стана открояващото се участие на Солтех в MachTech & InnoTech Expo – специализираното международно изложение за машини, технологии и индустриално оборудване, което се провежда всяка пролет в Интер Експо Център. Тази година то продължи четири дни - от 15 до 18 април. На него се представиха 190 изложители от България, Полша, Унгария, Румъния, Турция, Италия, Германия, Чехия, Гърция, Австрия - едни от най-големите производители и дистрибутори на машини, индустриална автоматизация и инструментална екипировка. Изложението предизвика голям интерес у специалисти и професионалисти: участниците представиха повече от 400 водещи световни бранда на над 10 000 кв. м. площ. Те привлякоха вниманието на над 5 600 посетители.

На щанда на Солтех посетителите за пети пореден път имаха възможността отблизо да разгледат нашите продукти и да се запознаят с новостите в услугите ни. Участието ни тази година премина под мотото „Optmize. Strategize. Digitalize.“, което в максимална степен отразява концепциите в дейността на нашата фирма – постигането на високи производствени резултати чрез поетапно постигане на дигитализация на българската индустрия.

Огромните възможности на представената разнообразна инструментална екипировка от Hoffmann Group, комплексните възможности  на CAD/CAM решенията от Siemens PLM SoftwareSolid EdgeNXTecnomatix и роботизираните технологии на Universal Robots не оставиха равнодушни гостите на нашия щанд. Той беше концептуализиран като бар на бъдещето, а настоящите ни и потенциални клиенти можеха да се насладят на коктейл, направен от  роботизираната ръка UR5 по повод 10-годишнината на фирмата. За да се отблагодарим за доверието, което получихме за тези години, организирахме и игра с награди за посетителите на щанда. Всеки регистрирал се посетител участваше за спечелване на три безплатни едногодишни лиценза Solid Edge Premium и три комплекта висококачествени ръчни инструменти на Hoffmann Group.

                                         

Един от акцентите в представяне на Солтех бе представянето на индустриалния шкаф GARANT Tool24 PickOne от Hoffmann Group. Демонстрирани бяха широките възможности в приложението на интелигентните решения за съхранение и достъп до инструменти: обслужващият софтуер осигурява проследимост и контрол от поръчката и доставката на всеки инструмент, предоставя контролиран достъп до съхраняваните инструменти на операторите, следи наличностите и предоставя актуална информация за количествата, експлоатационната годност и местонахождението на всеки инструмент.

                                                                                   

Гостите на изложението имаха и възможността да научат повече за Tecnomatixсофтуерен продукт за симулация на производството от Siemens PLM Software. Възможностите на Tecnomatix за детайлен анализ и визуализация на производствена среда позволяват на потребителите да тестват различни сценарии и идеи, създавайки точна симулация на процеса. По този начин се оптимизира управлението на ресурси – специалистите оценяват различните опции и идентифицират потенциалните проблеми преди реализиране на инвестиции в една или друга насока. Посетителите на щанда проследиха възможностите за симулация от отделната поточна линия до визуализация на цялостна производствена среда в индустриално предприятие. 

Друг важен момент в четиридневната програма на изложението бе и презентацията на Йозеф Шети, основателя на Солтех. Тя бе ориентирана към професионалистите, които са насочили усилията си към следващото високотехнологично ниво в производствените процеси. Озаглавена „Индустрия 4.0 – ръководство за успех“, презентацията информира аудиторията защо дигитализацията на производството е от първостепенно значение за запазване на конкурентното предимство на пазара. Г-н Шети представи Солтех в ролята на експертен консултант, който не просто предлага иновативни решения на конкретни производствени предизвикателства, но и предлага изготвянето и внедряването на цялостна стратегия за достигането на дигитална трансформация на всички нива на проиводството.

Присъствието на Солтех на изложението утвърждава позициите ни като пионер и водещ партньор при внедряването на иновации в българската индустрия. Предприемането на стъпки в тази насока е съпътствано от множество въпроси и предизвикателства. Затова и ние поемаме по този път рамо до рамо с  клиентите ни. Благодарим на всички, които ни се довериха през изминалите години.

За екипа на Солтех бе удоволствие да отпразнува с Вас по време на MachTech & InnoTech Expo 2019! Пожелаваме си през следващите десет години заедно да създадем една модерна и конкурентоспособна българска индустрия! До нови срещи!

Още новини
Солтех проведе уебинар на тема "Автоматизация с UNIVERSAL ROBOTS" Солтех получи сертификация за “Smart Expert“ партньор от Siemens PLM Software