Солтех, Полимета С и Каси Аутомейшън посрещнаха над 150 представители на индустрията
04 окт, 2021

Солтех, Полимета С и Каси Аутомейшън посрещнаха над 150 представители на индустрията


Солтех ЕООД, в сътрудничество с Полимета С ООД и Каси Аутомейшън ООД, организира и проведе Ден на индустриалните иновации на 1-ви октомври, 2021 г.

Бяхме домакини на повече от 150 гости - предприемачи, собственици, управители, висш инженерен състав и специалисти от повече от 50 компании в сферата на индустриалното производство.

Стриктното спазване на противоепидемичните мерки не попречи на участниците да станат свидетели на презентации и демонстрации на открито. Интересът им беше прикован от нашите експерти и приложни инженери, които представиха бързо и лесно изграждане на 3D модели със Solid Edge, намаляване на производствените времена чрез дигитално производство със Solid Edge CAM и широкото използване на безплатни дигитални приложения на Hoffmann Group, които облекчават избора на инструменти, изчисляват режимите на обработка и съществено подпомагат инженерните кадри в производството.

На място бяха представени най-добрите решения за ускорено производство, автоматизация и оптимизация на индустриалните процеси, които предлагат DMG Mori, Universal Robots и Mobile Industrial Robots (MiR), а в къта на Hoffmann Group бяха показани топ продуктите на световния лидер: от инструменти за механична обработка до складовото решение Tool24, което привлече вниманието на всички гости с широките си възможности за контрол и проследимост на наличностите, както и за автоматизирани поръчки към доставчиците. В съседство, експерти от Полимета С ООД демонстрираха високоскоростни обработки на стомана и алуминий с DMG M1, оборудвана с инструменти Garant.


Нашите варненски партньори от Каси Аутомейшън доказаха, че окачествяването на детайли и възли може да се осъществява изцяло роботизирано от напълно автономна конфигурация от кобот на Universal Robots и MiR, посредством 3D камера.

Гостите на събитието имаха възможност да се запознаят и да наблюдават високоскоростно и динамично обработване на изделия от алуминий и стомана в реални производствени условия. Те видяха и участието на колаборативни роботи в серийното производство на фрезови и стругови изделия, триосната обработка на инструментална стомана впечатли с бързина и прецизност.

Организаторите благодарят на всички гости!

Сигурни сме, че 2022 ще донесе нови възможности за срещи на бизнеса и нямаме търпение да Ви поканим на едно от следващите събития на Солтех!

Още новини
Ден на индустриалните иновации 2021 Солтех представя Solid Edge 2022 с уебинар през октомври