Солтех взе участие в иновационен форум на тема “Роботиката за България на утрешния ден”
24 апр, 2018

Солтех взе участие в иновационен форум на тема “Роботиката за България на утрешния ден”

Иновационният форум се проведе в рамките на кампанията "Българската академия на науките представя своите институти” на 17 април 2018, като част от Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Идеята за провеждането на форума бе да постави темата за необходимостта от роботизация в различни отрасли като главен приоритет за развитието на производството в страната ни. По време на събитието гостите имаха възможност да се запознаят с най-новите разработки в света на сензориката, мехатронните системи и използването на нехуманоидни роботи. Директорът на Института по роботика към БАН акад. Чавдар Руменин представи най-новите технологии, създадени за родната индустрия. В програмата на форума бяха включени и демонстрации на роботи от български фирми-дистрибутори и специалисти в областта на роботизацията.

Екип от Солтех имаше удоволствието да представи колаборативните роботи (коботи) на нашия партньор Universal Robots. Коботите на UR са едни от нашите комплексни решения за производствените фирми у нас. С продуктово портфолио, състоящо се от три специализирани модела, прецизните роботизирани ръце са разработени да изпълняват разнородни индустриални задачи. Предназначени са за решаване на редица отворени въпроси, свързани с недостига на работна ръка, нуждата от автоматизация на процесите и осигуряване на възможност за повече дейности, с по-висока добавена стойност за служителите.

Като посланици на Индустрия 4.0, ние вярваме, че българската индустрия ще продължава да се развива и да внася технологични иновации, за да затвърди конкурентноспособната си сила у нас и на международните пазари. Организирането на събития като форума “Роботиката за България на утрешния ден” е стъпка в правилната посока за предоставяне на информация и достъп до най-новите технологии на българските производители.

Солтех ще продължава да е активен участник в каузата за реализирането на България в сферата на индустриалната автоматизация и роботизация.

Присъединете се към нас!


Още новини
Солтех взе участие в MachTech&InnoTech Expo 2018 Настроени за дигитализация със Солтех ЕООД