Hoffmann Group: Световна прeмиера на нова твърдосплавна цилиндрична фреза Garant по време на EMO 2017
13 фев, 2018

Hoffmann Group: Световна прeмиера на нова твърдосплавна цилиндрична фреза Garant по време на EMO 2017

Новата твърдосплавна цилиндрична фреза GARANT повишава производителността при финалната обработка на различни повърхности.

Перфектен резултат при повърхнини със сложни геометрии и дори с намалено производствено работно време на процеса. Това постигна Hoffmann Group, като разработи ново поколение високопроизводителна цилиндрична фреза. Тя е известна също като PPC фреза, това наименование произлиза от английския термин Parabolic Performance Cutting.

Новата GARANT фреза, която можете да закупите след 9/2018 от Солтех, е изградена от извити инструменти, с които за видимо по-кратко време се постигат по-добри резултати и се осигурява по-добро качество на обработваната повърхнина.

Новата GARANT PPC фреза е оптимизирана за финална обработка на повърхнини с 5-осови машини. Тя е идеална за целите на машиностроенето, инструменталната екипировка и моделирането.

Световната премиера на новата твърдосплавна цилиндрична фреза се проведе по време на EMO 2017 - един от най-престижните световни панаири за металообработващия сектор в Хановер, Германия.

PPC фрезата представлява бъдещото развитие на фрезовите обработки и може да се срещне под термина „валцуване“. Характерно при нея е, че основният режещ ръб на фрезата е извит като дъга с по-голям радиус. Това позволява по-мащабен обхват на режещото острие и по-висока производителност на процеса.

Новата твърдосплавна цилиндрична фреза GARANT постига до 9 пъти по-добро качество на обработваните повърхности в сравнение с друг режещ инструмент с идентичен диаметър. Като резултат се отбелязва видимо по-съкратен процес на работа, по-малко оказано напрежение върху детайла, инструмента и машината.

За да се възползвате напълно от предимствата на PPC фрезата, радиусът на извития главен режещ ръб трябва да съответства възможно най-много на изискванията на повърхността на обработвания детайл. Новата фреза GARANT е налична в три основни вида: права, тангенциална и конусовидна. Първата е предназначена за обработка на леснодостъпни повърхности, които нямат труднодостъпни контури. Фрезата с конусовидна форма, от друга страна, е подходяща именно за обработка на детайли с труднодостъпни контури и голяма площ. Инструментът на тази и на фрезата с тангенциална форма е подравнен за по-скосен път на ножа. Тангенциалната форма позволява също така обработка на дълбоки кухини, които са по-труднодостъпни.

Важна характеристика при новата PPC фреза е нейното модерно 5-осово окачване, както и CAD/CAM софтуерът. Той позволява обработка на геометрията на работния детайл като модел за данни, който да подпомага процеса на твърдосплавно цилиндрично фрезоване. CAD/CAM-контролираното производство с PPC фрезата предлага икономични и прецизни стратегии за обработка, които перфектно се съчетават с висока надеждност на процеса.

Всички видове твърдосплавни цилиндрични фрези GARANT можете да намерите при останалите инструменти с общо предназначение. Конусовидната фреза GARANT се предлага също с три различни ъгъла на наклона. Тя може да се използва за обработка на неръждаема стомана и материали с висока якост.

Новата твърдосплавна цилиндрична фреза е изключително устойчива на износване. Можете да я поръчате при Солтех или на електронния магазин на Hoffmann Group (и с българска версия) след 09/2018.

Още новини
Siemens PLM: Топ 12 функции в NX 12 Hoffmann Group: Свредлото Garant Mastersteel Feed вече е още по-дълго