Hoffmann Group: Свредлото Garant Mastersteel Feed вече е още по-дълго
21 фев, 2018

Hoffmann Group: Свредлото Garant Mastersteel Feed вече е още по-дълго

Hoffmann Group представи тривърхо, високопроизводително, твърдосплавно свредло с най-голямото в света съотношение повдигане към плъзгане, известно още като lift-to-drag ratio или L/D ratio.

Hoffmann Group, един от най-големите производители на висококачествени инструменти в Европа, увеличи продуктовия си асортимент от серията GARANT MasterSteel. През лятото на 2017 г., Hoffmann Group представи своите нови високопроизводителни, твърдосплавни свредла GARANT MasterSteel SPEED и GARANT MasterSteel FEED, включително с техните подкатегории 8xD и 12xD.

На пазара вече свободно се предлага твърдосплавно свредло GARANT MasterSteel FEED, с три пера, с най-голямо в света L/D съотношение и дължина 12xD. В асортимента се предлага също и тривърхо NC центрово средло, като това са само два продукта от серията GARANT MasterSteel FEED. В семейството на тази продуктова гама присъстват още много възможности за професионална обработка на стомана, неръждаема стомана и чугун. Когато тривърхото свредло бъде поставено на CNC машина, то генерира до 50% по-силно подаване при въртене. В резултат, освен останалите предимства се отбелязва и по-дълъг живот на инструмента. GARANT MasterSteel FEED беше представено за проба и демонстрации по време на EMO 2017, водещ световен панаир за металообработващия сектор в Хановер, Германия.

Консултантите на Солтех знаят, че пробиването с тривърхо свредло може да е особено предизвикателство, защото пространствата за работа се оказват твърде малки в сравнение с работата с класическо свредло с две остриета. Затова се радваме, че партнираме с Hoffmann Group и че те успяха да проектират GARANT MasterSteel FEED с до 8xD и 12xD, при това без да се налага компромис със скоростта и подаването. В случая те са отлични и се осигуряват с помощта на специално изчислена геометрия, която е със стабилни режещи ръбове и голямо свободно пространство в центъра. Конусът с оформен ъгъл на наклона намалява усилието при рязане и създава оптимално и контролирано отвеждане на стружките.

Hoffmann Group също така разработи NC центрово средло, което е съвместимо с геометрията на GARANT MasterSteel FEED. С помощта на NC центровото свредло се увеличава животът и производителността на GARANT MasterSteel FEED. В случая, от компанията отново разчитат на отличната способност за самоцентриране, при която силите се разпределят върху три, а не само върху две остриета. Това позволява целево пробиване дори на критични и неравномерни повърхности. Геометрията оптимално съответства на геометрията на последващото твърдосплавно свредло MasterSteel FEED с ъгъл при върха от 155 градуса.

GARANT MasterSteel FEED и GARANT MasterSteel SPEED са оптимизирани, така че да отговарят на различни производствени нужди. Твърдосплавните свредла GARANT MasterSteel FEED бележат най-висока производителност при машини с ниска скорост на шпиндела и висок въртящ момент. Гамата GARANT MasterSteel SPEED е създадена за работа с машини с ниска мощност на шпиндела, но с висока скорост, както и за компоненти с тънки стени. Това означава, че Hoffmann Group може да предложи на своите клиенти точния инструмент, който им е необходим за работа със съответната машина, за поправка на компоненти или конкретно приложение. Инструментите са универсални и постигат изключителни резултати дори при работа с неръждаема стомана и отливки. Постоянното качество на субстракта и най-съвременните технологии за покритие осигуряват равномерно контролирано износване, дълъг експлоатационен живот и надеждност при работа.

Новите GARANT MasterSteel FEED/SPEED 4xD ,6xD, 8xD и 12xD, се предлагат с диаметър от 4 до 20 милиметра. Инструментите могат да бъдат поръчани от електронния магазин на Hoffmann Group (и с българска версия) или при контакт с някой от търговските представители на Солтех.

Още новини
Hoffmann Group: Световна прeмиера на нова твърдосплавна цилиндрична фреза Garant по време на EMO 2017 Siemens PLM: Бъдещето на Индустрия 4.0 и защо да изберем продуктите на Siemens PLM