Tech Talk: Robo Edition 2023 – едно събитие за индустриална роботизация в Пловдив, което прикова вниманието на предприемачи, експерти, инженери и мениджъри
16 юни, 2023

Tech Talk: Robo Edition 2023 – едно събитие за индустриална роботизация в Пловдив, което прикова вниманието на предприемачи, експерти, инженери и мениджъри

На 02 юни Солтех беше организатор и домакин на еднодневно събитие за автоматизация и роботизация на производствените процеси, което привлече вниманието на десетки специалисти от цялата страна. Наши партньори в интересното и полезно начинание бяха Солдар, Ултрафлекс корпорейшън и Роботех, а чуждестранни гости от Universal Robots S/A и Mobile Industrial Robots (MiR), добавиха още повече стойност за посетителите.

Нашата цел беше то да разкрие потенциала на роботите в производствата, като освен конферентна част с презентации и видео съдържание, то включи демонстрации на роботизирани приложения, които решават реални предизвикателства пред индустриалното производство. Те добавят стойност, като гарантират постоянно качество и прецизност в изпълняваните задачи. В допълнение, освобождават човешки ресурс от еднообразна, повторяема или тежка и нездравословна работа.

Преди обяд се проведе конферентната част от събитието. Основателят на Солтех, г-н Йозеф Шети откри събитието, като в презентацията си акцентира на натрупания опит в интегрирането на роботизирани решения за постигане на производствените задачи.

Инж. Георги Стоянов от Солтех очерта услугите и възможностите в сферата на автоматизацията, които Солтех предлага.

Последваха представянията на г-н Лучиан Дякону от Universal Robots и на г-н Пол Олариу от MiR. Те не само представиха продуктовите гами на колаборативните роботи и на автономните мобилни роботи, но и интересни факти, свързани с приложението на роботите както в световен мащаб, така и за успешно разрешаване на технологични предизвикателства.

Последваха представянето на решения за роботизирано заваряване от Солдар с технологии на австрийската фирма Fronius, представени от инж. Николай Харизанов и презентацията на инж. Драгомир Грозданов за роботизирано индукционно спояване – цялостна технологична разработка от Ултрафлекс Корпорейшън.


По време на обедната барбекю-пауза, гостите имаха възможност за неформално общуване и да задават своите въпроси към организаторите и партньорите в Tech Talk: Robo Edition.

Следобедната демонстрационна сесия беше и най-интересна за гостите. На нея те видяха:

  • Шлифоване на заваръчен шев, изпълнено от кобот UR 5Е.