MiR: Гъвкавото и бързо производство в италианската компания Newform
12 сеп, 2017

MiR: Гъвкавото и бързо производство в италианската компания Newform

От тази година Soltec добавя нов партньор в портфолиото си, който доставя продукти за автоматизиране на индустриални процеси – MiR /Mobile Industrial Robots/.

Решихме да Ви запознаем с качествата на тези уникални мобилни роботи през един добър пример от тяхната работа с италианската компания Newform.

Newform е световен лидер в производството на кранове и фитинги. Отскоро в произвдоството им в Италия роботите MiR се използват за вътрешна логистика. Мобилните роботи се грижат изцяло за транспортирането на части между различните отдели във фабрката.

Решението е интегрирано в целия производствен цикъл и дава няколко значителни предимства на Newform, включително по-добра конкурентноспособност, бързина и гъвкавост.

„Мобилните роботи ни дават гърди преднина пред конкуренцията, както и гъвкавост и бързина, които са ключови фактори за успех в днешния бързоразвиващ се пазар.“, споделя Марко Галван, производствен директор в Newform.

И благодарение на това, че решението на MiR е интегрирано с цялостната производствена система на компанията, цялата вътрешна дистрибуция на части и материали може да бъде следена, анализирана и подобрявана в реално време.

„По този начин си гарантираме контрол над цялата продукция във всеки един момент. Лесният за ползване и настройки софтуер на MiR, комуникира безпроблемно и едновременно, както с машините, така и със сървърите на производството, което ни дава възможност да следим всяка една част и нейното местоположение в реално време.“, казва техническият асистент Диано Маркони.

Той и неговите колеги са щастливи от успешната съвместна работа с мобилните индустриални роботи.

„Нашите методи и технологията ни на производство се промениха драстично след като започнахме да използваме MiR. Толкова е удобно всички части и инструменти да бъдат автоматично и посредством предварително програмиране премествани надеждно и бързо из цялото ни производство. Цялата система на MiR се активира лесно и само с натискането на няколко бутона. Потребителският интерфейс е много интуитивен и лесен за ползване - просто ви трябват смартфон или компютър с интернет и на практика може да правите всичко. Една от най-важните оптимизации, които постигнахме чрез интегрирането на MiR, е намаляване на времето за производство, което всяка една производствена компания би желала да постигне. Днес производствените ни линии са активни 24/7, защото биват автоматично зареждани и разтоварвани“, споделя със задоволство г-н Маркони.

Други предимства при използването на MiR са изключителната гъвкавост на решенията и пълната безопасност на работниците. След кратък период на адаптация всеки разбра, че може да продължи ежедневната си работа, без да се притеснява, че ще бъде наранен по какъвто и да е начин.

Мобилен индустриален робот може да бъде видян в действие във фабриката на Шети, България в с. Костиево до Пловдив.

Още новини
Hoffmann Group: Kаталозите ни вече включват пълен асортимент лични предпазни средства (ЛПС) Какво се случи на срещата през септември: Вашата Фабрика 4.0®: Теория на практика