10 причини да се доверите на Solid Edge
25 юли, 2018

10 причини да се доверите на Solid Edge

Днес Ви представяме списък, който не се ограничава само до техническите функции на софтуерното решение Solid Edge. Вярваме, че когато става въпрос за интегриране на технологични решения, критериите за избор обхващат и допълнителни аспекти като възможностите за обучение. Когато говорим за избор на софтуер, Вие не се интересувате само от информация за техническите специфики, а и от подробен отговор на въпроса “Кои проблеми ще се решат?”. В тази статия ще научите защо Solid Edge е наричана най-добрата CAD система на пазара и кои от предизвикателствата във Вашия бизнес ще преодолеете с нея.1. Синхронна технология - Почти  неписано правило е, че не можем да говорим за Solid Edge, без да споменем синхронната технология. Уникална и налична единствено в продуктите на Сименс, тя съчетава ползите от директното моделиране и параметричния дизайн в едно общо решение. Можете да работите директно с геометрията на дизайна и да правите бързи промени, като същевременно поддържате контрол чрез организирано дърво на историята. Това улеснява изпълнението на промените в дизайна в по-късен етап,  както и модифицирането на импортирани 3D CAD чертежи и редактирането на сглобени възли наведнъж. Това са най-често срещаните предизвикателства и тази технология спомага за решаването на всички тях.


2. Генеративен дизайн - Кой не би предпочел да пести време и енергия? Представете си, че вместо да изпълнявате задачи механично, можете да автоматизирате  част от процеса на проектиране и много по-бързо да преминавате към следващи етапи. Генеративният дизайн прави това възможно. С интеграцията на оптимизирана топология в инструментите за моделиране на Solid Edge, инженерите могат да създават модели спазвайки зададени изисквания и ограничения, вместо първо да се създава геометрията и чак след това да се проверява за съответствие. По този начин, чрез използване на вградени функции, Solid Edge Ви помага да създадете оптималния дизайн, а не просто такъв, който отговаря на минималните изисквания. Това е особено полезно за създаване на олекотени компоненти, икономия на материал и минимизиране на отпадъците по-нататък в производствения цикъл.


3. Активна потребителска общност - Когато става дума за обучение, важи правилото, че най-добрият учител е опитът. Можем да допълним, че също толкова ценен е и опитът на друг човек. Когато можете да се научите от грешките и успехите на някой друг, вие спестявате време и усилия в процеса проба-грешка. Ето защо едно от предимствата на Solid Edge е, че съществува специална общност от потребители от цял свят. Хората в тази група са винаги приятелски настроени, когато става въпрос за разучаването на софтуера и усвояването на добри практики. Много потребители избират да отделят времето си, за да споделят своя опит и да отговорят на въпроси в съществуващите форуми.


4. Безплатни онлайн обучения и ресурси - Говорейки за ученето, друга голяма причина за избора на Solid Edge е богатството от ресурси и материали за обучение, които са достъпни безплатно и ще Ви помогнат да надградите вашите знания. Независимо дали светът на CAD е нов за Вас,  желаете да тествате Solid Edge или сте дългогодишен професионалист, който търси опит в допълнителни области, Вие ще намери много уроци и курсове, които да ви помогнат да извлечете максимума от използването на Solid Edge.


5. Обратно инженерство - Благодарение на бързото интегриране и разпространение на триизмерните скенери с висока разделителна способност, сканирането сега е лесна и бърза част от техниката за обратно инженерство. Дори наследените елементи, които първоначално са били проектирани на чертожна дъска, могат да бъдат представени цифрово и модифицирани до съвременен дизайн, при това без да Ви се налага да ги реконструирате напълно.


6. Конвергентно моделиране - Когато става въпрос за трите най-нови и набиращи скорост технологии за моделиране (генеративно, обратно  и адитивно), трябва да се спомене,  че всички те са базирани на принципа на мрежи - тяхната геометрия се състои от крайни елементи - малки триъгълници, които формират мрежова повърхност. Те са известни също като фасети. Предизвикателството при тях е, че не се интегрират лесно с данните от традиционните твърдотелни модели. Това означава, че инженерите обикновено трябва да конвертират данните или да извършат дълъг процес на обработка, за да достигнат до етап, в който моделът стане използваем. Голямо предимство на Solid Edge е, че конвергентната технология за моделиране безпроблемно съчетава и двата вида моделиране: Вие можете да работите върху мрежовия модел и той ще се държи така, все едно е твърдотелен.


7. Вградено управление на данни (PDM) - Solid Edge далеч не е просто CAD инструмент, а включва цялостен набор от софтуерни решения за разработка на продукти, които включват вградени възможности за управление на данни, които да Ви помогнат да отговаряте на съществуващи изисквания и да сте в рамките на правилата. Solid Edge ST10 включва функции, които улесняват настройката и администрирането на процесите, а подобренията в потребителския интерфейс спомагат за бързото завършване на ежедневните задачи и намаляват грешките в процеса на проектиране. Можете да бъдете сигурни, че няма да губите време, работейки по вече неактуален файл, тъй като Solid Edge Ви уведомява, когато има наличен нов такъв. Solid Edge също така предлага подобрени инструменти за идентифициране и подмяна на дублирани файлове и автоматично копиране на чертежи по време на процесите за запазване на информация.  


8. Повече начини за колективна работа - Още една причина да изберете Solid Edge е, че ще можете да се възползвате от повече начини да работите съвместно с Вашия екип. Развитието на технологиите и в частност процесите за разработка на нови продукти налагат нуждата повече хора да работят едновременно в процеса на проектиране. Solid Edge наскоро представи бета версия на портала Solid Edge, който предоставя на инженерите и производителите нов начин за сигурно сътрудничество в проектите. Това включва качването на CAD файлове във виртуален облак, което предоставя възможността за разглеждането им от всеки уеб браузър.


9. Бързи и лесни за създаване технически публикации - От съществено значение за качеството на продукта е правилното комуникиране на процедури, обвързани с цикъла на производство, инсталация и поддръжка. Solid Edge е тясно интегриран с функционалността Solid Edge Technical Publications, която Ви дава бърз достъп до инструменти за създаване на техническа документация за Вашите проекти. От ръководства за потребители,  до интерактивни технически документи за производство и обслужване, можете да произвеждате документи с най-високо качество и минимални усилия. Можете да създавате илюстрации директно от Solid Edge и вградените продуктови и производствени анотации (PMI), както и да генерирате многостранични документи с опции за редактиране. Редакциите на модели в Solid Edge могат дори да се пренасят автоматично в зададени публикации.


10. Вграден CFD за анализ на потока на проектиране - Достъпът до информация за продукта от самото начало на цикъла на проектиране може да промени производствените Ви процеси из основи.  Това би спомогнало за създаването на по-добри модели за по-малко време и без допълнително повтаряне на процеси , които иначе биха били необходими за осигуряването на оптимални показатели на продуктите. Solid Edge Flow Simulation е напълно вграден изчислителен и интуитивен инструмент за анализ на динамиката на флуидите (CFD), който предоставя крайно необходимия поглед върху цялостното представяне на продукта. Тъй като инструментът плътно интегрира изначалните геометрични и симулационни данни на Solid Edge, всички промени са синхронизирани, което води до надеждни  и оптимизирани продукти.

Това ли е всичко?

Разбира се, че не е.

Знаем, че понякога е трудно да се филтрира наличната обща информация и да се намери най-правилният подход за решаване на специфичен проблем или подобряване на съществуващи процеси. Тъй като всеки бизнес среща различни предизвикателства, ние вярваме, че е  задължително разглеждането на всеки един случай в съответствие с индивидуалните нужди и обстоятелства при клиента. Нашите експерти са готови да дискутират с Вас конкретните ползи и възможности за оптимизация с помощта на софтуерните решения на Siemens PLM.  Затова Ви съветваме да се свържете с нас на sales@soltec.bg, за да имате възможност да получите експертно мнение и консултация за най-добрите стъпки, които можете да предприемете за Вашия бизнес. Очакваме Ви! 


Още новини
Настроени за дигитализация със Солтех ЕООД Солтех проведе уебинар на тема "Автоматизация с UNIVERSAL ROBOTS"