В търсене на перфектното еспресо, Olympia Express създава технологични шедьоври, за истинско преживяване
04 май, 2023

В търсене на перфектното еспресо, Olympia Express създава технологични шедьоври, за истинско преживяване

В търсене на перфектното еспресо, представяме на Вашето внимание Olympia Express – швейцарската компания, която произвежда висок клас ръчно изработени кафемашини, предназначени за ценители. „Olympia Express стартира дейността си през далечната 1928 г. с основна цел разработката на дизайн, който ще предизвика еуфория за вкусовите рецептори на любителите на кафе. Стремежът към съвършенство на швейцарските инженери и технолози съхранява компанията през годините. Днес успехът и качеството на продуктите ѝ са безспорни! Вестник „Ню Йорк Таймс“ определя предшественика на стилната лостова машина Сremina – Сremina 67, за „най-добрата еспресо машина в света“. Maximatic пък е полуавтоматичен шедьовър на инженерната мисъл, с който само в няколко стъпки приготвяте еспресо с впечатляващ, плътен вкус. Но какво е една кафемашина без перфектно изработена кафемелачка, която да я допълва?Моделът Моса е висококачествена кафемелачка, швейцарска изработка, създадена за да затвори цикъла на перфектното еспресо“, като ние от Солтех приветстваме бъдещето със селекция от високотехнологични решения в полза на бизнеса. 

Швейцарският производител е истински пионер, спечелил огромно уважение. Компанията развива дейността си от близо 100 години и въпреки икономическите сътресения през 80-те и 90-те е жизнеспособна и днес. Мениджмънтът на Olympia Express следва неотклонно мисията й като се концентрира върху производството на висококачествени еспресо машини и кафемелачки в китния планински кантон Гларус, Швейцария.

Шедьоврите на Olympia Express включват:

  • Машини за еспресо: Cremina, Cremina SL, Maximatic;
  • Кафемелачки: Moca, Moca SD;
  • Комплект аксесоари: Cremina.


Cremina – класическа лостова еспресо машина без условности

Този модел притежава класически швейцарски дизайн, като за изработката на корпуса и механизмите са използвани само първокласни материали. Стойността на този шедьовър на швейцарското инженерство е запазена във времето.

Принципът на действие на Cremina се основава на доказана система за предварителна инфузия (вливане на течност). С повдигането на лоста се пропуска малко количество вода в резервоара с бутало, което я форсира през смляното кафе. Спускането на лоста вкарва гореща вода под налягане през формираната дозировка. Тази изпитана и утвърдена процедура, заедно с натрупването на опит и компетенции от собствениците на Cremina, гарантира перфектното еспресо – съвкупност от каймак, аромат и вкус за хармонична наслада на сетивата - споделяме ние, от Солтех.

Макар това да изисква малко практика, щом веднъж сте постигнали перфектното еспресо, то завинаги ще си остане Вашето лично кафе – изтънчено и истинско събитие за всеки почитател на кафето.


Cremina SL – компактна машина с голямо предимство

Съвършенство и иновация се сливат в лостовата еспресо машина Cremina SL. Познатият швейцарски дизайн, в съчетание с висококачествени материали и прецизна изработка, е надграден от допълнителни екстри, които очароват.

Cremina SL съчетава „спокойствието“ на машина с ръчен лост и простотата на полуавтоматичната машина. Ако имате слабост към чисто механичното извличане на най-доброто от едно кафе и не желаете да оставите качеството на случайността, Cremina SLe верният избор. Изцяло обновеният агрегат за приготвяне, в съчетание със солидната основа от Cremina, създава уникален външен вид. Никога преди агрегат за приготвяне на кафе с компресионна пружина не е бил интегриран в толкова компактна машина. С всяко следващо пускане на кафе ще виждате как лостът бавно и постоянно се повдига магично, докато перфектното еспресо изтича в чашата отдолу.Maximatic – за максимален еспресо вкус

Maximatic е съвършената полуавтоматична еспресо машина за ценителите на луксозната визия. Тя разполага с двоен кръг на подгряване, висока надеждност и ниско ниво на шум. В допълнение, това е най-компактната машина от класа си в света.

Maximatic е идеалният партньор за всички, които търсят малко повече лукс. Електрическата полуавтоматична еспресо машина с виброизолирана помпа е толкова удобна и компактна, че почти се побира върху лист А4. Това се дължи на индивидуалната изработка на всеки от възлите – от помпата, изолирана от вибрации, до бойлера. По този начин Maximatic се превръща в най-малката в света еспресо машина с двоен кръг на нагревателната система. Тя е толкова лесна и удобна за употреба, че може да бъде използвана както у дома, така и в офиси, студиа, лекарски кабинети и галерии.

От 1974 г. Maximatic следва традицията на класическите комерсиални машини и по нищо не отстъпва на големите барови кафе машини. И до днес собствениците ѝ изпитват максимално удоволствие от еспресото ден след ден.

Моса – перфектната кафемелачка за перфектен завършек

От самото начало Моса заема полагащото ѝ се място до Maximatic и Cremina. През 2014 г. принципът на действие, мелничният механизъм и дизайнът ѝ са изцяло променени. Тя разполага с професионален механизъм за смилане директно в портафилтъра, както и надеждност и прецизност, заради които е наречена от производителя „перфектната кафемелачка“. Изработена от най-висококачествени материали, предимно с ръчни операции, от висококачествена стомана, алуминий и истинско стъкло, тя е важно допълнение към еспресо машините Cremina и Maximatic.Moca SD – съчетание от най-новите разработки в технологията за смилане на кафе

Moca SD е най-младият член на фамилията Моса. Тя съчетава професионален мелничен механизъм, дозиране без остатък и компактни размери.

За перфектно еспресо трябва да подберете първокласна смес от кафе, питейна вода и кафемелачка, с която получавате съвършеното мляно кафе. Moca SD е прецизно изработена машина, която надеждно осигурява оптимален резултат.

Свържете се с търговските представители на Солтех за повече информация на телефон: +359 32 500 425 или по имейл: sales@soltec.bg

Още новини
Hoffmann Group и ISCAR стартират партньорство Как коботите могат да освободят служителите от вредната работа по палетизиране?