Hoffmann Group: Ефективност на съвсем друго ниво. Една история за успешно оптимизиране на производството
19 юли, 2017

Hoffmann Group: Ефективност на съвсем друго ниво. Една история за успешно оптимизиране на производството

Обикновено, когато става въпрос за увеличаване на ефективността или продуктивността, компаниите мислят за оптимизация на производствените линии, за по-висока честота на производство, повече персонал или допълнителни производствени мощности.
Компаниите рядко мислят за по-висока ефективност свързана с работната среда, но Don Whitley Scientific са взели точно това в предвид, когато, с цел подновяване на фабриката си в Западен Йоркшър, се свързват с мениджъра по продажби на Hoffmann Group – Пол Уокър.

Don Whitley Scientific (DWS) е водещ производител и доставчик на иновативно оборудване и услуги за микробиологичната индустрия, както и за фирми, произвеждащи тъканни култури – за използване в болници, обществени и здравни лаборатории, хранително-вкусови организации, фармацевтични компании и научноизследователски институти.

DWS търси винаги надеждни и професионални партньори, когато става дума за качество и обслужване. Директорът в отдел “Продуктово инженерство” на DWS,  Фергъс Мъри, обяснява: “Ние решихме да работим с Hoffmann Group заради качеството на предлаганите от тях продукти и услуги.”

По време на MACH 2016, г-н Мъри и завеждащият директор Пол Уолтън, посещават щанда на Hoffmann Group и остават впечатлени от качеството на предлаганите работни станции и решенията за складиране и съхранение. В резултат на това, двамата ръководители поръчват преглед на работните станции в DWS. По време на своята визита в DWS, Пол Уокър и екипът му от Hoffmann Group изработват първоначален проект на работните плотове, показвайки как те биха изглеждали, екипирани с нови работни станции и специализирани инструменти. Използвайки най-модерния софтуер за планиране и дизайн, екипът на Hoffmann Group съумява да даде реална представа за новия облик. Идеите се изпълняват още по време на самия процес по планиране, а промените се осъществяват само с едно натискане на мишката.

За да помогне на DWS да постигне целите си за подобряване на работната среда и цялостния облик на производствения отдел и увеличаване на продуктивността, Hoffmann Group въвежда  методологията на “5S”, развита за първи път в Япония, и смятана за една от техниките, позволяващи производство ‘Just in Time’ (точно на време). “5S” е системен и методичен подход, който позволява най-безопасното и най-ефикасното организиране на работното място.

Заради критичната природа на бизнеса си, DWS е наясно колко важни са чистотата и безопасността, които могат да бъдат постигнати лесно с “5S”. Решенията за работни станции и складиране, предлагани от Hoffmann Group, подсилват характеристиките на “5S” метода и спомагат за неговото приложение. Работните станции не само могат да бъдат персонализирани и оборудвани по индивидуалните нужди на работниците, но и самият дизайн на пакетите с инструменти може да бъде произведен по поръчка за всеки един работник.

Двуцветната система дава бърза информация ако някой инструмент липсва. Всеки един инструмент заема свое собствено място, намалявайки времето за търсене: “Ние със сигурност ще купим още оборудване от Hoffmann Group, защото успяхме да увеличим продуктивността си с приблизително 20% чрез оптимизиране на работната среда.”, завършва г-н Уолтън от DWS.  

Още новини
Siemens PLM: Eдин детайлен поглед върху способностите на Solid Edge ST10 Universal Robots: Палетиращ робот с визуална система, който работи в тесни пространства /хранителната индустрия/