Представяме Ви новия кобот от Universal Robots - UR20
01 юли, 2022

Представяме Ви новия кобот от Universal Robots - UR20

На изложението Automatica 2022 в Мюнхен Universal Robots представи най-новия си кобот - UR20. Това е най-бързият и най-силен робот на датската компания досега. Той е първият от следващото поколение високоефективни индустриални коботи на Universal Robots и е проектиран да повиши производителността до нови върхове. 

UR20 се отличава с полезен товар от 20 кг, обхват от 1750 мм, повторяемост от ± 0,05 мм и до 30 % по-висока скорост и въртящ момент в сравнение с други UR коботи. Според компанията UR20 е подходящ за приложения като зареждане на машини, обслужване на машини, обработка на материали, палетизиране и заваряване. На изложението, заедно с партньора на UR - Robotiq, те демонстрираха възможностите на UR20 за палетизиране. Новият удължен обсег е демонстриран при подреждане на палети с височина 1800 мм.

Поради големия интерес на потребителите на коботи за по-широк обхват и товароносимост, Universal Robots предефинира автоматизацията и въведе нови иновации, като включи нов кобот към семейството. Основната цел на коботите е да помогнат на производителите да решат проблема с недостига на работна ръка. Предприятията имат проблеми с наемането на хора. Ако погледнете какво практически могат да вдигат хората, то е 15-20 килограма. Universal Robots предлагат решение на този проблем.

Подобно на e-серията, UR20 ще бъде сертифициран по двата стандарта EN ISO 13849-1, Кат. 3 PLd и ISO 10218-1. Също така, ще преминава през 17 функции за безопасност, които могат да се настройват, включително ограничаване на времето за спиране и ограничаване на спирачния път.

Няколко аспекта отличават UR20 от другите колаборативни роботи с голям полезен товар, но ето пет основни характеристики, които го правят най-добрият кобот, който да се присъедини към вашия екип:

  • БЪРЗИНА И ВЪРТЯЩ МОМЕНТ - Новото здраво съединение осигурява до 30% повече скорост и въртящ момент в затворена капсула.
  • УСЪВЪРШЕНСТВАНО УПРАВЛЕНИЕ НА ДВИЖЕНИЯТА  - UR20 позволява по-прецизно управление на позицията, скоростта и ускорението на товара.
  • УВЕЛИЧЕН КАПАЦИТЕТ НА ПОЛЕЗНИЯ ТОВАР - UR20 е усъвършенстван кобот със същия опростен софтуер и малка площ за инсталиране, но вече може да пренася до 20 кг.
  • ПО-ГОЛЯМ ОБХВАТ - С водещ в индустрията обсег за полезен товар - UR20 може да достигне до 1750 мм.
  • ОЛЕКОТЕН ДИЗАЙН С МАЛЪК ЕКОЛОГИЧЕН ОТПЕЧАТЪК - UR20 се отличава с характерения дизайн и малки размери, което го прави лесен за интегриране в почти всяка съществуваща производствена линия.

Компанията пусна на пазара първия в света кобот с търговска цел през 2008 г. и оттогава е изградила екосистема от над 1100 интегратори, дистрибутори и независими партньори, които създават компоненти, комплекти и приложения за нейните коботи. Компанията е продала повече от 50 000 кобота и е използвала знанията, натрупани от установената си клиентска база, при проектирането на този последен продукт.

UR20 поставя началото на нова серия иновативни коботи от следващо поколение, които ще допълнят изключително успешната е-серията на компанията.

Още новини
Дигитален близнак и с какво той може да бъде полезен на твоята фирма Нова промо оферта от Siemens Digital Industries Software