Представяме Ви PowerPick и Multipick: Две нови версии в отговор на нарастващото приложение на роботи за палетизиране
02 мар, 2023

Представяме Ви PowerPick и Multipick: Две нови версии в отговор на нарастващото приложение на роботи за палетизиране

През последните няколко години беше почти невъзможно да се пренебрегне нарастващата тенденция към роботизирано палетизиране, за да се решат проблемите с недостига на работна ръка и да се запази гладката свързаност на процесите в производството. Това е много положителен етап, тъй като означава, че компаниите все повече осъзнават значението на автоматизацията и роботите за ефективността в техния бизнес.

Тъй като все повече компании се насочват към роботите за палетизиране, се наблюдават все повече нови и интересни реализации на приложение, които не са били отчетени при първото пускане на решения за палетизиране от Robotiq. Операторите търсят решение за палетизиране, което може да се използва в по-широк спектър от конкретни приложения. Те се стремят да управляват по-ефективно непрекъснато нарастващото разнообразие от продукти и видове опаковки.

В Солтех винаги се опитваме да направим внедряването на роботи възможно най-лесно. Стремим се да спестим на нашите клиенти целия труд за създаване на персонализирани роботизирани решения, ако може да се адаптира лесно готово решение. Ето защо сме развълнувани да обявим пускането на пазара на следващо поколение грипер за палетизиране и софтуерна функция за палетизиране от нашия международен партньор Robotiq.Гриперът PowerPick и софтуерната функция multipick са проектирани да разгърнат диапазона от приложения, които могат да се ползват от нашето решение за палетизиране, както по отношение на полезния товар, така и по отношение на производителността.

PowerPick може да пренася тежки кашони с тегло до 11,5 кг!

Функцията Multipick Ви позволява да вдигате два или повече кашона наведнъж. Това го прави идеалното решение за съчетаване с производствени линии, където обемите са по-големи. В някои случаи това води до 100% увеличение (или повече!) на производителността.

Очакваме, че с тези нови версии още повече предприятия ще открият, че решението на Robotiq за палетизиране работи за тях и че специалистите на Солтех са винаги насреща, за да помогнат с правилния избор.

PowerPick: Мощният грипер за изпълнение на сложни задачи за палетизиране

PowerPick е вакуумен грипер, разработен специално за палетизиране. Той предлага гъвкавост, за да Ви помогне да се справите с широк спектър от размери, форми, тегло и опаковъчни материали. Той е надежден дори когато е изложен на по-лошо контролирани условия като влажност и фин прах.

Някои от характеристиките му включват:

 • Товароносимост: PowerPick пренася тежки товари и поддържа кашони с тегло до 11,5 кг.
 • Адаптивност: PowerPick предлага 46 различни възможности за работа, което значително намалява необходимостта от персонализирани грипери при работа с различни видове кашони.
 • Режими на захващане: Единичен, двоен или дори четворен грипер. Това Ви позволява да монтирате няколко модула PowerPick на едно и също рамо, което увеличава производителността при малки и леки кашони.
 • Монтаж: Инсталирането е лесно, а сглобяването на частите изисква само един ключ.

В комбинация с PowerPick, решението за палетизиране на Robotiq покрива повече възможни сценарии за приложение и улеснява предприятията при управлението на различни изисквания за производствените линии в заводите или регионите.Multipick: Увеличаване на гъвкавостта на избора

Multipick е нова функция, която подобрява скоростта и гъвкавостта на Вашата операция по палетизиране. Тя осигурява по-висока производителност в края на линията, независимо от модела на палета, който използвате. Multipick обхваща и моделите с няколко вида опаковки, което означава, че може да имате два различни продукта на един палет.

Предимствата на Multipick включват:

 • Ефективност: Multipick Ви позволява да увеличите пропускателната способност на операциите по палетизиране, като взимате няколко кутии едновременно.
 • Гъвкавост: Тя подпомага избирането на по-широк спектър от модели за палетизиране с по-голяма гъвкавост.
 • Ориентация на етикетите: Поддържа ориентация на етикетите, което не винаги е възможно при алтернативните решения.

Какво поискаха клиентите и как го постигна Robotiq

Сред точките в списъка с желания на клиентите :

 • По-висока производителност по отношение на скоростта и полезния товар.
 • По-голяма степен на контрол върху кутиите в ситуации на множество вземания.
 • Стандартен грипер, който може да вдига по-тежки картонени кутии.
 • Цялостно роботизирано решение за палетизиране, което не изисква почти никаква персонализация.
 • По-висока производителност, дори при сложни модели на палети.
 • По-бързо време за внедряване с по-малко изисквания за компоненти от трети страни.

С PowerPick и Multipick Robotiq отговори на тези нужди, като същевременно увеличи гъвкавостта на съществуващото решение за палетизиране. Като официален представител и международен партньор на Robotiq, Солтех ще Ви помогне в правилния избор.


Свържете се с търговските представители на Солтех за повече информация на телефон: +359 32 500 425 или по имейл: sales@soltec.bg

Още новини
6 индустрии, които могат да извлекат значителни ползи от роботизираното палетизиране Hoffmann Group и ISCAR стартират партньорство