6 индустрии, които могат да извлекат значителни ползи от роботизираното палетизиране
06 фев, 2023

6 индустрии, които могат да извлекат значителни ползи от роботизираното палетизиране

Роботизираното палетизиране се превърна в основен инструмент за компаниите в много отрасли. Като използват роботи за автоматизиране на подреждането и организирането на артикулите за транспортиране, компаниите могат да изпращат продукти по-ефективно и да използват по-добре своите работници. Фирма Солтех като доказан доставчик на коботи и роботизирани системи ще Ви помогне с Вашия избор.

Навлизането на роботизираното палетизиране е различно в отделните отрасли. В някои отрасли, като например масовото производство на потребителски стоки - роботизираната автоматизация се използва от десетилетия. Други, като например дребномащабното производство на мебели, започнаха да използват роботи едва наскоро. Независимо от Вашата индустрия, роботизираната технология не бива да Ви възпрепятства да започнете да използвате автоматизирана технология за палетизиране.


Ето 6 индустрии, в които компаниите вече се възползват от роботизираното палетизиране:

1. Хранителна промишленост

Напоследък роботизираното палетизиране играе важна роля в компаниите за производство на храни и напитки, като този отрасъл има ключов принос за приходите на пазара на автоматизирано палетизиране. Роботите могат да помогнат на компаниите да рационализират превоза дори при ограничено пространство. Ние, от Солтех, предлагаме разнообразие от модели на коботи Universal Robots, които доказано са ефективното решение за Вашия бизнес! Повече за моделите може да разгледате тук.

Примери за обекти, които могат да бъдат палетизирани с робот в хранително-вкусовата промишленост, включват бутилки, кенчета и кутии с хранителни продукти.

2. Медицински изделия

Роботизираното палетизиране оказа голямо влияние върху производителите на медицински изделия, особено след глобалната пандемия през 2020 г., когато търсенето на медицински изделия рязко нарасна. Чрез автоматизиране на процеса на опаковане компаниите могат да гарантират, че чувствителните изделия се обработват внимателно и сигурно по време на транспортирането.

 Примери за продукти, които могат да бъдат палетизирани с робот в сектора на медицинските изделия, включват малки медицински инструменти, системи за вливане и оборудване за медицински тестове, които изискват внимателно третиране.

3. Автомобилна индустрия

Роботизираното палетизиране се използва широко в автомобилната индустрия от години. Технологията е идеална за опаковане на големи детайли и възли, като гарантира, че изделията остават сигурни по време на транспортиране. Тази технология също така помага да се намали риска от наранявания, причинени от повтарящи се движения или вдигане на тежки предмети на работното място.

Примери за продукти, които могат да се палетизират с робот в автомобилния сектор, са компоненти на двигатели, електронни компоненти и гуми.

4. Мебели

Роботизираното палетизиране става все по-популярно и в мебелната промишленост, където има нужда от намаляване на разходите за труд и подобряване на ефективността. Производителите на мебели могат също така да добавят допълнителни стъпки към процеса на палетизиране, като например претегляне на опаковъчни единици от винтове и други крепежни елементи за мебели на етапа на сглобяване и по време на етапа на осигуряване на качеството.

Примери за продукти, които могат да бъдат палетизирани с робот в мебелната промишленост, включват дивани, столове и корпусни части.

5. Логистика

Логистичната индустрия преживява огромен ръст на търсенето през последните години, благодарение на ръста на онлайн пазаруването. В резултат на това роботизираното палетизиране се превръща във все по-популярно решение, което помага да се отговори на нарастващото търсене. Роботите могат да ускорят процеса на палетизиране, което позволява на компаниите да изнасят продуктите по-бързо.

Примерите за продукти, които могат да бъдат палетизирани с робот в логистичния сектор, включват големи пратки с пакети, насипни продукти и кашони.

6. Пакетиране

Роботизираното палетизиране също става все по-популярно сред компаниите за производство на опаковки като мащабируем начин за справяне с промените в търсенето.

Примери за продукти, които могат да бъдат палетизирани с робот в опаковъчната промишленост, включват термосвиваеми опаковки, чупливи контейнери и кутии.


Както можете да видите, роботизираното палетизиране е от полза за компаниите в много отрасли, тъй като предприятията търсят автоматизация за по-голяма ефективност, точност и намаляване на разходите. Искате ли да се възползвате от предимствата на роботизираното палетизиране за вашия бизнес?


Свържете се с търговските представители на Солтех за повече информация на телефон: +359 32 500 425 или по имейл: sales@soltec.bg


Още новини
Логистика и автоматизация на склада: Как мобилните роботи подобряват ефективността на веригата на доставки и решават проблемите с работната ръка Представяме Ви PowerPick и Multipick: Две нови версии в отговор на нарастващото приложение на роботи за палетизиране