Siemens PLM: Защо топ производители се насочват към 3D принтирането?
10 яну, 2018

Siemens PLM: Защо топ производители се насочват към 3D принтирането?

„Как най-добрите производствени компании правят своите планове за бъдещето?“
Интересува ли Ви тази тема? Тогава изтеглете безплатната книжка от този линк, за да научите повече за триизмерното принтиране и как то променя съвременното продуктово производство

3D принтирането е налагаща се тенденция в днешно време. Доклад, публикуван наскоро от Tech-Clarity, сочи, че 89% от най-успешните компании търсят нови начини за триизмерно принтиране, за да използват тази технология в бизнеса си. Международната конкуренция води до нарастващ натиск в производствените компании. Световната икономика и бързите темпове на технологични промени също принуждават компаниите да се адаптират своевременно към новите условия, за да са подготвени за бъдещето и да посрещнат неговите предизвикателства. Един от начините, чрез които го правят, е като внедряват 3D принтирането в производствените си процеси.

Триизмерното принтиране отваря врати към много възможности, свързани с продуктовото производство. Благодарение на него можете да произвеждате продукти със сложни форми, които доскоро се считаха за твърде скъпи, отнемащи прекалено много време и дори неприложими в традиционните производствени методи. Друг чудесен пример за промяна, до която 3D принтирането води, е, че чрез използването на решетъчни структури продуктите стават по-леки, но и по-силни. Съкращава се жизненият цикъл на продукта, което, от своя страна, позволява по-бързото производство - очевидно конкурентно предимство в продуктовите разработки.

За да сте сигурни, че получавате възможното най-доброто от възможностите на 3D принтирането, Ви е нужен специален набор от инструменти. Няколко въпроса, върху които предварително да помислите, са: може ли инженерният дизайн да произведе желаната част; ще възникнат ли проблеми, дължащи се на дебелината на стената; необходими ли са специални структури за подсигуряване на свободно висящите и стърчащите елементи?

В дискусия с Робърт Хауброк, свързана със следващото поколение дизайн, стигнахме до ясно становище накъде се развива индустрията в момента. Новите инструменти, които са налични в софтуера NX 12, са вдъхновени именно от нуждата на производителите да доставят по-здрави продукти, като същевременно за тях се използват по-малко материали. И, разбира се, от желанието на фирмите да пускат тези продукти на пазара, колкото е възможно по-бързо. Вследствие на тези изисквания в NX 12 разполагате с инструменти, които са създадени специално за целите на триизмерното принтиране. Възможностите за ранно идентифициране на грешки при проектиране и добавянето на решетъчни структури за олекотяване на частите са само две от примерните подобрения, които ще откриете в NX 12. Те, както и редица други, ще улеснят Вашата работа и ще направят процесът по продуктово проектиране много по-приятен.

Още новини
Солтех представи NX 12 пред производствени компании от цялата страна Siemens PLM: Топ 12 функции в NX 12